Pole
anonim: Pole trójkąta o wierzchołkach A(1,−2) i B(2,3) wynosi 8. Podaj współrzędne pkt C, wiedząc, że
należy on do prostej o równaniu 2x+y−2=0
6 mar 18:56
Aerodynamiczny: Wylicz ile musi mieć długości odcinek AC czy BC i sprawdź jaki punkt ma taką odległość od
prostej
6 mar 19:01
bezendu:
Skorzystaj ze wzory na pole trójkąta o podanych wierzchołkach w układzie wsp
punkt c ma współrzędne C=(x,−2x+2). I to tyle.
6 mar 19:03
anonim: | | |a1b2−a2b1| | |
znaczy, zastanawiałem się nad wzorem na pole trójkata P= |
| . |
| | 2 | |
Tylko teraz mam problem, wektor u=[a
1,a
2] to będzie wektor AB a wektor v ?
6 mar 19:05
anonim: hm, to co będzie tym wektorem v=[b
1,b
2] ? wektor AC czy BC, czy jeszcze inny?
6 mar 19:13
bezendu:
Napisałem Ci wyraźnie, że masz policzyć ze wzory który podałem a Ty jakieś wektory..
6 mar 19:15