matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
chiara:
Wiadomo, że P(A∩B')= P(B∩A') oraz P(A∩B)=P(A'∩B')=0,3. Oblicz P(A−B) i P(A∪B). Wiem, że P(A)=P(B) ale nie wiem co dalej :c
6 mar 18:30
chiara:
proszę o pomoc
6 mar 18:52