matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciągów
Ania:
Granice ciągów. Mam problem z rozwiązaniem kilku zadań. Prosze o pomoc. 1) a
n
=
3
√
n
3
+5n
−n
√
n
2
+2n
−n
2) a
n
=
2n−
√
4n
2
+3n
n
3) a
n
=
*(−1)
n−1
n
2
+1
2
n+1
+3
n+1
4) a
n
=
2
n
+3
n
2n+7n
5) a
n
=
(−2)
n
+7
n+1
6 mar 17:59
Ania:
6 mar 18:18
Ania:
Prosze pomozcie...
6 mar 18:19