Prosze o pomoc.
Jo91: Witam prosze o pomoc w zadaniu:
| | −2 | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| + 1. Okresl dziedzine i zbior wartosci funkcji. |
| | x − 1 | |
Jedyne co potrafie zrobic to okreslic dziedzine niestety nie wiem jak zaczac to zadanie.
Prosze o pomoc.
6 mar 17:50
Paulina:
ZW=(−∞,1),(1,∞)
6 mar 17:52
Aga1.: | | −2 | |
Narysuj wykres y= |
| i przesuń go o 1 jednostkę w prawo i 1 do góry. |
| | x | |
6 mar 18:00
Jo91: a jakies wyjasnienie dlaczego tak akurat i skad sie to wzielo?
6 mar 18:25
Aerodynamiczny: Bo f(x) = −2x − 1 +1 to f(x) = −2x przesunięta o wektor [1;1]
6 mar 18:27
6 mar 18:29