Funkcje
Paulina:
| | 1 | | 2 | |
Z podanego równania |
| + |
| =1 , gdzie x ⁄= 2 i y ⁄= − 1 , wyznacz y jako funkcję |
| | x−2 | | y+1 | |
zmiennej x . Narysuj wykres funkcji y = |f(x)| .
| | x−1 | |
y= |
| i potem robię wszystko z pod osi nad oś |
| | x−3 | |
6 mar 17:47
Mila:
Przekształć wzór :
| | x−1 | |
y= |
| do postaci kanonicznej i wyłącz punkty które nie należą do D. |
| | x−3 | |
6 mar 17:53
Paulina:
A=(2,1)∉D ?
6 mar 18:00
Aga1.: x≠3, x≠2 i y≠−1
6 mar 18:02
Paulina:
Aga czyli jakie jeszcze punkty ?
6 mar 18:04
Mila:
Paulino , narysuj wykres i patrz na dziedzinę.
6 mar 18:09
Paulina:

Tak ?
6 mar 18:11
Mila: Tak.
6 mar 18:22
Paulina:
Milu proszę Cię doradź co tutaj mam zrobić
f(x)=logx
g(x)=10|f(x)|
6 mar 18:44
Paulina: ?
6 mar 20:53
Mila:
|logx|=log(x) dla x≥1
g(x)=10
logx=x
|logx|=−log(x) dla x∊(0,1)
−log(x)=log(x
−1)
| | 1 | |
g(x)=10log(x−1)= x−1= |
| |
| | x | |
I rysuj
6 mar 21:03
Paulina:
Dziękuję.
6 mar 21:03
Mila:
6 mar 21:26
Paulina: Jutro się jeszcze odezwę z kombinatoryką+prawdo

Dobranoc.
6 mar 21:30