matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy dla dowolnego n naturalnego
pelle:
Sprawdź, czy dla dowolnego n naturalnego: "=" znak przystawiania a) 7
4n+1
+ 3
4n+2
+ 4 = 0 (mod 10) b) 2
4n+1
+ 4
2n+1
= 6 (mod 15) Nie wiem jak się za to zabrać
6 mar 16:54
pelle:
ma ktoś jakiś pomysł
?
6 mar 19:08