matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
K:
Wypisz szesc poczatkowych wrazow ciągu (a
n
) okreslonego rekurencyjnie a
1
=0, a
2
= 3 a
n
+
1
= a
n
+ a
n
−
1
dla n ≥ 2 a3= 3 + 2 = 5 a4 = 5 +3 = 8 a5 = 8 +4 = 12 a6 = 12 + 5 = 17 Czy o to chodzi? Prosze o sprawdzenie
6 mar 16:35
kika:
a
3
=a
2
+a
1
6 mar 16:52