funkcja f
selwin: | | x | |
Funkcja f określona jest wzorem f(x)= |
| . Uzasadnij, że istnieje nieskończenie |
| | x 2+4 | |
wiele par liczb rzeczywistych, dla których funkcja f przyjmuje tę samą wartość, a następnie
podaj wszystkie pary różnych liczb całkowitych o tej samej własności.
Jak zacząć?
6 mar 12:01
wredulus:
'O tej samej wlasnosci'

Sprawdz jeszcze raz funkcje bo cos tutaj jest nie tak.
6 mar 12:05
selwin: "o tej własności", przepraszam.
6 mar 12:10
Tadeusz:
policz ekstrema ... naszkicuj wykres ... i wszystko jasne
6 mar 12:43
Tadeusz:
a pary znajdziesz tak:
| a | | b | |
| = |
| ⇒ ab2+4a=a2b+4b dla a≠b ⇒4=ab |
| a2+4 | | b2+4 | |
6 mar 13:03