Pomocy zapisz w postaci potęgi liczby 2
MAtFiz:
(3√2)1/2 * 642/3
______________
√3 * 84/3
28 paź 18:58
Eta:
64= 2
6
8=2
3
√2= 2
1/2
√3= 3
1/2
dokończ ,skoro masz taki zobowiązujący nick

Mat−Fiz ...... to wydział matematyczno − fizyczny na UJ
28 paź 19:02
MAtFiz: w liceum hehe thx
28 paź 19:06
Eta: wiem ,że liceum ...... ale Mat− Fiz .... zobowiązuje
28 paź 19:09
MAtFiz: 21/4
28 paź 19:15
renata: 4*8*32=
2 paź 09:23
bmw: 64 zapisz w postaci potegi 2
25 wrz 20:36
5-latek: 26=64 bo 2*2*2*2*2*2= policz bmw
26 wrz 01:29
Janek191:
| (3√2)0,5* 6423 | |
| = |
| √3 * 843 | |
| | 30,5 *20,25 *( 26)23 | |
= |
| = |
| | 30,5 *(23)43 | |
| | 20,25 * 24 | |
= |
| = 20,25 = 4√2 |
| | 24 | |
26 wrz 08:13