| π | ||
3tg(( | −x)=√3 | |
| 4 |
| π | π | |||
−x=− | + | +kπ | ||
| 4 | 3 |
| π | ||
x=− | −kπ nie wiem co tu zrobic | |
| 12 |
| π | ||
odp w ksiazce x= | +kπ | |
| 12 |
| π | ||
3 tg( | − x) = √3 / : 3 | |
| 4 |
| π | √3 | |||
tg ( | − x) = | |||
| 4 | 3 |
| π | π | ||
− x = | + k*π | ||
| 4 | 6 |
| π | π | |||
− x = | − | + k*π | ||
| 6 | 4 |
| 2π | 3π | |||
− x = | − | + k*π | ||
| 12 | 12 |
| π | ||
− x = − | + k*π | |
| 12 |
| π | ||
x = | + k*π | |
| 12 |
| 3 | ||
uprość wyrażenie 3−4cos2( | π−α) Moze ktoś zrobić ? | |
| 2 |
| 3 | ||
3 − 4 cos2 ( | π − α) = 3 − 4*[ − sin α ]2 = 3 − 4 sin2 α | |
| 2 |