Zadania z prawdopodobieństwa :)))
ohio: | | 1 | | 1 | |
Niech A, B ⊂Ω. Jeśli P(A) = |
| , P(B)= |
| oraz zdarzenia A i B się wykluczają to ile |
| | 2 | | 3 | |
wynosi P(A/B)?
5 mar 20:46
pigor: ... .., otóż, jeśli zdarzenia A i B wykluczają się, to
ich iloczyn A∩B=∅), wtedy prawdopodobieństwo różnicy :
P(A\B)= P(A}−P{B}= 12−13= 36−26= 16,
zaś prawdopodobieństwo warunkowe P(A\B}= 0 oczywiście.
6 mar 00:17
pigor: ..., przepraszam, prawdopodobieństwo warunkowe
"A pod warunkiem, że B" zapisuje się tak P(A/B)= ...
czego zapewne nie miał na myśli autor posta(u)

.
6 mar 12:29