matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturka
dani:
Rozwiaz rownanie 2sinx +
√
3
tgx =0
5 mar 20:34
ciemnota:
2sinx +
√
3
sinx
cosx
=0 2sinx +
√
3
sinx
cosx
=0 sinx(2+
√
3
cosx
=0 sinx=0 2+
√
3
cosx
=0 ......
5 mar 20:42
dani:
Ale chodzi mi o koncowy wynik jak zapisac np kπ
5 mar 21:03