matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje trygonometryczne.
Inezzzzz:
Znaleźć: 2tg
2
α + 3cos α.. Sin α=−2/7. α ∊(180;270).
5 mar 19:35
M:
24 paź 06:05
Iszo Song:
cosα=−
√
1−sin
2
α
4
45
3
√
5
cosα= −
√
1−
=−
√
=−
49
49
7
2
√
5
tgα=
15
20
tg
2
α=
225
40
9
√
5
8
9
√
5
56
405
√
5
2tg
2
α+3cosα=
−
=
−
=
−
=
225
7
45
7
315
315
56−405
√
5
=
315
Powinno byc ok
24 paź 23:37