równania wielomianowe
paula: Rozwiąż równanie:
243x3−1=0
5 mar 19:27
ZKS:
243x
3 − 1 = 0
243x
3 = 1
x = ?
5 mar 19:28
paula: ma wyjść 1/7
5 mar 19:29
Tadeusz:
....a nie 343

? −
5 mar 19:31
paula: dodałam to pytanie własnie dlatego ze sie zgadza myslalam ze zle robie ale jest 243
5 mar 19:31
Tadeusz:
... czy to tak trudno sprawdzić czy prawidłowo wpisałam zadanie

?
5 mar 19:32
paula: mówie ze dobrze wpisałam, moze blad w ksiazce
5 mar 19:33
Mila:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( |
| )3= |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 7 | | 7 | | 7 | | 7 | | 343 | |
5 mar 20:07