.
Lala: | | x | |
wyznacz liczbę rozwiązań równania | |
| |=m w zależności od wartości parametru m. |
| | x−1 | |
dziedzina do x≠1 ?
dziele na przypadki
1) m<0 2)m≥0
dobrze myślę
5 mar 18:48
Aerodynamiczny: Mnie uczono żeby w takim przypadku rysować.
5 mar 18:51
Lala: właśnie to też miałam pisać ale jeśli chciałabym w ten sposób to czy wszystko jest ok?
5 mar 18:54
bezendu:
1. D=R\{1}
| x−1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| +1 czyli |
| v→[1,1] i potem odbijasz wszystko spod osi ox nad oś |
| x | | x−1 | | x | |
5 mar 18:58