matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiązać?
R:
1
3
wiadomo, że log
2
3=a . Wykaż, że log
4
= −
a
27
2
5 mar 18:30
Aerodynamiczny:
log
2
2
1
27
=0,5log
2
1
27
=0,5log
2
3
−3
=−
3
2
log
2
3=−
3
2
a
5 mar 19:53