prosta o równaniu
Ros: Osią symetrii wykresu funkcji kwadratowej f określonej wzorem f(x)=−2 x2+20x+5 jest prosta o
równaniu: y=5, x=5, y=−5, x=−5 ?
Bardzo bym prosił o głębsze wytłumaczenie jak postępować przy tego typu zadaniu.
5 mar 18:15
Aerodynamiczny: Możesz narysować i na oko stwierdzić
5 mar 18:15
Ros: Ale bardziej bym chciał do tego dojść pisemnie
5 mar 18:16
bezendu:
Nie trzeba nic rysować. Kłania się teoria xw=?
5 mar 18:17
Aerodynamiczny: osią symetrii w przypadku paraboli będzie również p=−b2a
5 mar 18:17
Ros: Dzięki serdeczne
5 mar 18:18