kto pomoże??będa wdzięczna
kasia;d: witam

1.Pole jednej ściany wynosi 36cm2.Oblicz pole powierzchni całkowitej i jego objętość.
2.narysuj wykres funkcji y=−2x+2.dla jakich argumentów x wartość funkcji są większe od 1

28 paź 18:18
godzio187: y=−2x+2 podstawiamy jakies 2 pkt
x 0 1
y 2 0
prowadzisz prosta przez te w pkt i masz wykres i mozna z niego odczytac ze :
28 paź 18:26
godzio187: jaka to figura w 1) ?
28 paź 18:28
michał: sześcian
28 paź 18:33
godzio187: w takim razie :
a*a=36m2
a=6m
Pc=6*36m2=216m2(licząc podłoge bo nie wiem czy to sie wlicza jak cś odejmuj 36
V=a3=6*6*6=216m3
28 paź 21:25