matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Sasa:
Pomóżcie z pochodną! f(x) = 2cos
2
x
2
5 mar 17:39
Janek191:
x
f(x) = 2 cos
2
2
to
x
x
1
x
x
f '(x) = 2*2 cos
*( − sin
)*
= − 2 cos
*sin
= − sin x
2
2
2
2
2
6 mar 01:43