funkcja
olek: | | 2 | |
Liczbą którą nie należy do zbioru wartości funkcji f(x)=10− |
| jest: |
| | x−3 | |
A.10 B.3 C.−3 D.0
Proszę o pilną pomoc !
5 mar 17:33
Tadeusz:
... baaaaaaaardzo .... baaaaaaaardzo .... trudne −
5 mar 17:36
Player: Dzieki
B
5 mar 17:37
Tadeusz:
... o masz ....
Nie pytają o dziedzinę ... tylko o zbiór wartości
5 mar 17:38
olek: no to wiem że chodzi o y tylko nawet nie mam pomysłu jak się za to zabrac
5 mar 17:38
Tadeusz:
... albo włączyć myślenie ....albo sprawdzać po kolei
5 mar 17:45
olek: dziekuje bardzo za taka pomoc
5 mar 17:47
Tadeusz:
... już w pierwszym strzale masz bingo
A.
| | 2 | | 2 | |
aby zachodziło 10=10− |
| czyli |
| =0 ...a to jest sprzeczność |
| | x−3 | | x−3 | |
5 mar 17:47
olek: i wystarczy to tak zapisac by było dobrze?
5 mar 17:50
Tadeusz:
... a jak tu ma wyglądać odpowiedź .... wybierasz A lub B lub C lub D
5 mar 17:54
olek: ja mam z tego jutro sprawdzian i musze uzasadnic swoją odpowiedz

!
5 mar 17:56
Tadeusz:
możesz sprawdzać pozostałe oczywiście to x≠3
np
| | 2 | | 2 | |
3=10− |
| ⇒ 7= |
| ⇒ 7x−21=... itd |
| | x−3 | | x−3 | |
5 mar 17:58
Aerodynamiczny: Albo widzisz że masz asymptotę y=10

i od razu wywalasz
5 mar 18:03
olek: po polsku proszę
5 mar 18:04
olek: ale jak to zapisac że to jest asymptota?
5 mar 18:11
Tadeusz:
...
olek ... a w której TY jesteś klasie
5 mar 18:13
olek: to nie wazne ale nie pamietam
5 mar 18:19
Tadeusz:
...skoro tak ....to żegnam
5 mar 18:26
olek: bez łaski
5 mar 19:14
Tadeusz:
... nie musisz się tu dziecinko sadzić.
Skoro nie rozumiesz pojęcia asymptota, to pewnie nie wiesz co to funkcja wymierna.
Chciałem się utwierdzić na jakim poziomie ci wytłumaczyć to zadanko.
ALE ty NA TO NIE ZASŁUGUJESZ.
5 mar 19:25
Antek:

Skoro nie pamietasz to jestes student
I to w tym wszystkim jest najgorsze ze jako student nie potrafisz zrobic wykresu .
5 mar 19:26
bezendu:
''Skoro nie pamietasz to jestes student ''
No chyba nie, student raczej takie rzeczy wie..
5 mar 19:30
Antek: Oj zdziwilbys sie i to bardzo
5 mar 19:31
bezendu:
To ja np nie umiem planimetrii i co jestem student ?
5 mar 19:32