matura z wsip p.r
ask: poszukuje osoby która pisała już mature z Wsip z matematyki poziom rozszerzony lub ma ten
arkusz bo potrzebuje sie dowiedzieć jakie są zadania
5 mar 17:25
lolek: Czego chciałbyś się dowiedzieć?
5 mar 17:28
Player: Dzieki
najczesciej
wielomiany z parametrem lub reszta
rownania logarytmiczne lub trygonometryczne
z analitycznej okregi
i planimetria na dowodzenie
5 mar 17:30
ask: macie może dostęp do tych zadan które były? ewentualnie jakieś odpowiedzi?
5 mar 17:33
lolek: pytaj co chcesz wiedziec
5 mar 17:37
moni: wiem ze arkusz ten był dostępny w internecie lecz został on usuniety i tez szukam osoby która
pobrała ten arkusz albo ma odpowiedzi czy zadania które tam sie pojawiły
5 mar 17:37
ask: lolek wiesz jakie były konkretnie zadania ? bo chciałam bym wiedziec jakie były zadana i
spóbowac je w domu rozwiązac poniewaz jutro pisze tą maturke
5 mar 17:47
lolek: tak wiem:
6 zadan zamknietych : porownac trzy liczby,jedno z wielomianem,jedno z logarytmami, jedno z
funkcja liniowa , jedno z znalezieniem falszywego zdania i cos jeszcze
z 6−7 zadan kodowanych: objetosc walca, trygonometria,kolo,wielomiany,planimetria z dwusieczna,
i cos jeszcze tam bylo nie pamietam dokladnie
4 zadania otwarte: wykaze ze k(k2−1) jest podzielne przez 24,zadanie z parametrem wzory vieta,
planimetria czworokat wpisany w kolo oblicz promien i przekatna,dowodzenie z trojkatem
z polami trzeba bylo porownac pola P=1/2absinalfa P=1/2 bcsingamma , P=1/2acsinbeta , czy jakos
tak
5 mar 17:56
ask: wielkie dzięki
5 mar 19:00
natalkaa: mógłby ktoś przepisać część zadań? chodzi mi o całą treść, a nie tylko co było ogólnie
9 mar 16:33