Zadanie z wielkim O
kowal123: Udowodnij dwoma sposobami, że dla dowolnych funkcji f, g i h odwzorowujących N w R+, jeżeli f =
O(h) i g = O(h'), to f x g = O(h x h'),
(a) stosując wprost definicję notacji O,
(b) stosując twierdzenie o granicy ilorazu.
5 mar 16:36
wredulus:
Masz podane jakicsposob dowodzic ... znasz w/w definicje i twierdzenie
5 mar 16:47
PW: Ale nie bardzo wiem dlaczego do granicy iloczynu stosować twierdzenie o granicy ilorazu (ten
iksik to miało być po prostu mnożenie?)
5 mar 17:42