granice ciągów
malgosia: | | n | |
Oblicz, które wyrazy ciągu nieskończonego (an), gdzie an = |
| są oddalone od liczby |
| | 2n−1 | |
Obliczam i mi źle wychodzi − powinno być n>25
u mnie wychodzi n>3
g= 1/2
ξ=1/10
| | n | | 1 | | 1 | |
| an = |
| − |
| | < |
| |
| | 2n−1 | | 2 | | 10 | |
3<n
pomocy!
5 mar 15:06
ICSP: Jak dla mnie n > 3 jest poprawną odpowiedzią.
5 mar 15:24
malgosia: teraz obliczyłam na kalkulatorze i podstawiając nawet "niby poprawne" odpowiedzi ciąg jest
liczbą powyżej 0,5 i chyba nie ma bata, żeby równał sie mniej niż 0,1 bo przecież granica =
0,5
5 mar 15:38
madzia: Mi również wyszło n>3, podejzewam blad w odp.
12 kwi 19:27