Średnia arytmetyczna ośmiu liczb jest równa 25,2. Średnia arytmetyczna tych samy
?:
4 mar 23:58
abc:
5 mar 00:00
?: Średnia arytmetyczna ośmiu liczb jest równa 25,2. Średnia arytmetyczna tych samych ośmiu
liczb i liczby p jest równa 16. Wyznacz liczbę p.
Zakoduj cyfrę dziesiątek, cyfrę jedności i pierwszą cyfrę po przecinku rozwinięcia dziesiętnego
liczby p.
5 mar 00:00
PW: Co Ty z tym "zakoduj"? Nie wiesz o co idzie?
5 mar 00:06
Ajtek:
PW kopiuj, wklej i takie masz efekty.
5 mar 00:09
...: pewnie skopiowana cała treść jakiegoś zadnia maturalnego
5 mar 00:10
?: dokładnie tak, kopiuj, wklej. Mój błąd. Ale podacie rozwiązanie?
5 mar 00:12
pigor: ..., dane warunki opisuje np. równanie
8*25,2+p= 9*16 ⇔ p= 144 − 201,6 ⇔ p= − 57,6 .
5 mar 00:22