matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole i obw trójkąta - trygonometria
Matt:
Kąt 1 − 45 stopni Kąt 2 − 30 stopni Wysokość (h) − 8 cm
4 mar 22:18
Aga1.:
IACI=8
√
2
IADI=8 IBCI=16 IDBI=8
√
3
4 mar 22:25
Jolanta:
b=8
√
3
na przeciwko kata30
0
bok ma długosć a na przeciwko 60
0
a
√
3
na przeciwko 90
0
2a
4 mar 22:31