matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie :)
koza:
1. Wartość wyrażenia
√
8
2
3
jest równa
3−
√
3
2. Liczbą odwrotną do liczby
jest
6
3. Połową liczby 4
2
00 jest liczba 4. Wartość wyrażenie 2log
4
√
3
4 mar 21:34
Antek:
4)= log
4
3 3)= 2
399
√
26
1)=
√
3
6
2=
i usun miewymiernosc z mianownika
3−
√
3
4 mar 21:51