matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnienie
chrzciciel:
Uzasadnij, że gdy m<2, miejscem zerowym funkcji f(x)=3x+4−2m jest licba ujemna
4 mar 21:00
chrzciciel:
Help
4 mar 21:12
Wazyl:
3x+4−2m=0
2m−4
x
0
=
3
dla m<2 2m−4<0 ⇒ x
0
<0
4 mar 21:24