zbiory
żaneta:

Wyznacz sumę zbiorów , część wspólną oraz zbiory A\B i B\A jeśli :
a) A= {1,2,3,4,5}
B= {0,2,4,6}
b) A= {1;5}
B= {2;6}
Dla podpunktu b) potrafię zrobić rysunek oraz wyznaczyc , o ile się nie mylę to będzie to
wyglądało
tak :
A u B= (1,6> − suma zbioru
A u−do góry nogami znaczek... B = <2,5) − czesc wspolna
A\B = (1,2)
B\A = <5,6>
Nie wiem co począć z podpunktem a) ... może ktoś zrobić rysunek oraz wyznaczyc ?
Pozdro i z gory dzieki
4 mar 20:24
4 mar 20:26
zawodus:
Popraw zapis, bo na razie to są głupoty napisane
4 mar 20:27
kika:

A/B={1,3.5}
4 mar 20:28
żaneta: ze to sa przedzialy to wiem .. otwarty i zamkniety ..
i nie wiem gdzie tu widzisz glupoty zawodus ..
nie wiem co z a) bo nigdy nie mialam przykladu z konkretnymi liczbami tylko przedzialy
4 mar 20:31
Aerodynamiczny: Robisz tak samo jak z przedziałami, tutaj masz konkretne liczby, a nie wszystko od czegoś do
czegoś.
4 mar 20:33
4 mar 20:34
żaneta: faktycznie sorry moj blad z przedzialami ..
czyli AuB= {0,1,2,3,4,5,6}
czesc wspolna = {2,4}
A\B= {1,3,5}
B\A= ?
4 mar 20:42