4 mar 20:06
zawodus : Potrzebujesz dwóch równań bo masz dwie niewiadome
4 mar 20:11
bezendu:
Dziękuję.
4 mar 20:12
zawodus : Rozumiesz?
4 mar 20:15
bezendu:
Tak.
4 mar 20:17
bezendu:

Punkt M leży wewnątrz prostokąta ABCD . Udowodnij, że AM
2+CM
2=BM
2+DM
2 .
4 mar 20:59
Mila:
Poprowadź równoległe do boków przechodzące przez M.
4 mar 21:36
Ajtek:
I co z tym zadankiem
bezendu
4 mar 21:37
Ajtek:
Mila

.
4 mar 21:37
bezendu:

I dalej ?
4 mar 21:40
Mila:
Tw. Pitagorasza do trójkątów, oznacz zielone odcinki x, y i z, v .
4 mar 21:42
Ajtek:

I Pitagoras

.
4 mar 21:44
bezendu:

|AE|
2+|EM|
2=y
2
z
2+|FC|
2=|CM|
2
|BE|
2+y
2=|BM|
2
|DH|
2=|HM|
2+x
2
4 mar 21:50
Ajtek: 1o
|DM|2=x2+v2
|BM|2=y2+z2
2o
|AM|2=y2+x2
|CM|2=z2+v2
Masz dwa układy, dodaj stronami każdy z nich i zobacz co otrzymasz.
4 mar 21:54
bezendu:
Chyba coś Ajtek źle spisałeś bo x
2+v
2 =|DM|
2 ! tylko |GH|
2 więc to jest zła wskazówka
4 mar 21:59
Ajtek:
bezendu przecież czworokąt DGMH jest prostokątem

.
4 mar 22:04
Mila:
21:50
AM2+CM2=BM2+DM2
L=x2+y2+z2+v2
P=z2+y2+x2+v2
L=P
4 mar 22:05
bezendu: Dziękuję po raz n
4 mar 22:08
Ajtek:
bezendu podziękujesz nam w czerwcu, chwaląc się pięknie zdaną maturą. Czego Tobie
serdecznie życzę

. I nie dziękuj

.
4 mar 22:10
Saizou : to ja podziękuję za
bezendu
4 mar 22:11
bezendu: ?
4 mar 22:12
Ajtek:
Jesteś jego "pełnomocnikiem"

Pierwsze słyszę
4 mar 22:13
Saizou : na mocy wyroku z 1995 artykuł 7 paragrafu 14 orzeczonego przez BScompany.
4 mar 22:16
bezendu:
To miała być tajemnica.
4 mar 22:17
Ajtek:
Nie znam. Podobno już nie obowiązuje
4 mar 22:17
Saizou : możesz nie znać bo pomyliłem paragraf , miał być 17, a artykuł 8
4 mar 22:19
Ajtek:
No popatrz, to jak pomylić tw. sinusów i cosinusów
4 mar 22:31
Saizou : Ajtek bzdury gadasz, to jak pomylić tw. coinusów z twierdzeniem Caronta albo uogólnionym
tw. pitagorasa <hihih>
4 mar 22:32
Ajtek:
O jaki c
faniaczek
4 mar 22:35
Saizou : ktoś musi
4 mar 22:36