narysuj wykres i opisz własności funkcji wymiernej
ana: 4x+2/2x−6
4 mar 20:02
Aerodynamiczny: Czego nie potrafisz?
4 mar 20:04
ana: Narysuj wykres i opisz własności funkcji wymiernej 4x+2/2x−6
4 mar 20:06
ana: Niewiem jak mam to rozwiązać żeby wyszła mi normalna postać tej funkcji
4 mar 20:10
Aerodynamiczny: Chodzi o postać kanoniczną?
4x−12 + 14/2x−6 = 14/2x−6 + 2
4 mar 20:14
Antek: Nie normalna tylko postac kanoniczna
A podziel sobie normalnie 4x+2:2x−6 =
4 mar 20:16
Antek: | | 7 | |
i po uproszczeniu dostaniesz y=2+ |
| |
| | x−3 | |
4 mar 20:20
kika: | 2(2x−6)+14 | | 14 | |
| =2+ |
| |
| 2x−6 | | 2x−6 | |
4 mar 20:20
Antek:
4 mar 20:22
ana: Dziękuję bardzo
4 mar 20:27