1 | ||
P = | absinγ | |
2 |
c | a | b | ||||
Ale z twierdzenia sinusów mamy | = | = | ||||
sinγ | sinα | sinβ |
csinα | csinβ | |||
Czyli a = | oraz b = | |||
sinγ | sinγ |
1 | ||
P = | *a*b*sin(γ) | |
2 |
a | c | c*sin(α) | |||
= | => a = | ||||
sin(α) | sin(γ) | sin(γ) |
b | c | c*sin(β) | |||
= | => b = | ||||
sin(β) | sin(γ) | sin(γ) |
1 | c*sin(α) | c*sin(β) | ||||
P = | * | * | *sin(γ) | |||
2 | sin(γ) | sin(γ) |
c2*sin(α)*sin(β) | ||
P = | c.n.d. | |
2*sin(γ) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |