matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź miejsca zerowe funkcji
cobrax49:
x
3
−2x
2
−x+2
znajdź miesca zerowe funkcji f określonej wzrorem f(x)=
x+1
4 mar 18:31
Jolanta:
x≠−1 x
2
(x−2)−(x−2)=0 (x
2
−1)(x−2)=0 (x+1)(x−1)(x−2)=0 dla x=−1 x=1 x=2 odp x=1 x=2
4 mar 18:35