zbiory
żaneta: Wyznacz sumę zbiorów , część wspólną oraz zbiory A\B i B\A jeśli :
a) A= {1,2,3,4,5}
B= {0,2,4,6}
b) A= {1;5}
B= {2;6}
Dla podpunktu b potrafię zrobić rysunek oraz wyznaczy , o ile się nie mylę to będzie to
wyglądało
tak :
A u B= (1,6>
A u−do góry nogami znaczek... B = <2,6)
A\B = (1,2)
B\A = <5,6>
O tyle mam problem z podpunktem a) , gdyż po pierwsze nie wiem jak to nanieść na rysunek czy
to nie będzie to samo co podpunkt b) .
Pomoże ktoś ?
4 mar 17:46
żaneta:

rys do b)
4 mar 17:52