matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
ania:
log
p
{5} 5
3
√
5
28 paź 16:52
Eta:
Pewnie tak miało być: log
√
5
(5*
3
√
5
)= a to (
√
5
)
a
= 5
1
*5
1/3
(5
1/2
)
a
= 5
1+(1/3)
5
a/2
= 5
4/3
a
4
=
2
3
a = .........dokończ
28 paź 23:50