matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozkładanie wielomianów na czynniki
Magdalenka:
Rozłóż na czynniki wielomiany:
1
1
a) W(x)= x
3
−
x
2
+1
2
2
1
1
1
b) W(x)=
x³+x²+
x−1
4
4
2
2
1
c) W(x)=
x³+3x²+4
x+2
3
2
1
3
1
d) W(x)= −x³+1
x²+1
x−
4
4
2
4 mar 17:26
Magdalenka:
1
w c) jest 4
x
3
4 mar 17:27
Magdalenka:
proszę
dosyć pilne
4 mar 17:38
Magdalenka:
?
4 mar 18:56