funkcja wymierna
kasiek : Dany jest wzór funkcji f, f(x)=x+3x+2
a)podaj dziedzinę funkcji
b)podaj wzór funkcji, której wykres należy przesunąć, aby otrzymać wykres funkcji f, oraz podaj
współrzędne wektora przesunięcia
c) Podaj zbiór wartości i określ jej monotoniczność
d)Określ, dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości nieujemne
4 mar 17:05
Bizon:
... z dziedziną problemu pewnie nie masz
Przekształć do postaci kanonicznej
4 mar 17:08
kasiek : Dziedzina ok ale raszta nie idzie na sprawdzianie zrobiłam jakos ale 0pkt
4 mar 17:13
Bizon:
| | x+2+1 | | 1 | |
f(x)= |
| ⇒ f(x)= |
| +1 |
| | x+2 | | x+2 | |
4 mar 17:18
kasiek : Dzięki
4 mar 17:20