matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dżontiro:
Trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 6cm i 8 cm obracamy wokół przeciwprostokątnej. Oblicz pole powierzchni bryły
4 mar 16:36
Mila:
AB=10
1
P
Δ
=
*6*8=24
2
1
24=
*10*R
2
24
R=
5
P
b
=π*R*l oblicz dalej sam.
4 mar 16:49