Jak tam po próbnej maturzysci? :)
FHA: Jak tam po próbnej maturzysci?
4 mar 14:21
anonim: A próbna nie była przypadkiem w listopadzie?
4 mar 14:28
Kamix: Masz na myśli oczywiście próbną z echem dnia, która odbywała się w kilku województwach
południowo−wschodniej Polski. No cóż, jestem noga z planimetrii, szczególnie zadania typu
wykaż, udowodnij, że, a że było ich dzisiaj sporo z analitycznej i planimetrii to na nich
poległem. Inne zadania zrobiłem wszystkie, ale planimetria leży...
4 mar 14:36
FHA: Tak, dla 2 klas

Ja nie zrobiłem tylko 1 zadanka z dowodem m < 2, reszte zrobilem. Prawdopodobnie dobrze
4 mar 14:41
robert: Ja tak samo, jakoś nie wiedziałem jak te zadanie z m < 2 zrobić. Znasz może jego treść?
4 mar 14:43
Kamix: Aaa to ja pisałem dla trzecich klas, próbną oficjalną i widzę, że inną niż Wy ; )
4 mar 14:55
FHA: Kamix, wymyślili to trzeba pisać, dobrze ze w określonym zakresie
4 mar 14:57
Kamix: Podajcie zadanko z tym m to może jakoś pomogę ; )
4 mar 15:08
FHA: hmm.. nie pamiętam dokładnie ale chyba tak szło:
Wykaż, że gdy m < 2 , miejscem zerowym funkcji ( Nie wiem ) jest liczba ujemna
4 mar 15:10
4 mar 15:14
4 mar 15:17
robert: Hah, to jednak mam dobrze, a byłem pewny, że źle.
4 mar 15:19
jerey: ja podobie jak Kamix
analityczną zrobiłem nie było trudne zadanie trzeba było troche pomyslec.
poległem na 2 dowodach z planimetrii.
4 mar 15:23
Aerodynamiczny: A to nie można było zrobić tak:
0= 3x + 4 − 2m
3x=2m − 4
x=2/3m −4/3
x<0 więc
0>2/3m − 4/3 /*3
0> 2m − 4
2m<4
m<2
4 mar 15:28
Ajtek:
Wg mnie można było

.
4 mar 15:32
Piotr 10: Tak tylko komentarz musi być
4 mar 16:03
Aerodynamiczny: Był
4 mar 16:04
Piotr 10: To podaj
4 mar 16:06
Piotr 10: A to jest matura dla osób, które zdaja w przyszłym roku maturę, tak ?
4 mar 16:06
Piotr 10: Kamix jak masz linka do matury którą pisałeś do podeślij ( chodzi mi o poziom R )
4 mar 16:10
robert: Tak.
4 mar 16:10
Aerodynamiczny: No napisałem że skoro miejsca zerowe mają być ujemne to ten x z tego równania 0= 3x + 4 − 2m
musi być mniejszy od zera czyli 0>2/3m − 4/3.
4 mar 16:11
Ajtek:
Swoją drogą, wczoraj kilka zadań z tej maturki pojawiło się na forum.
4 mar 16:12
Piotr 10: Tw. cosinuów na podstawie macie w 2 kl ? Bo mi od razu z tym trójkątem równoramiennym to
przyszło do głowy
4 mar 16:13
Ajtek:
Tw. cosinusów na podstawie, szczerze wątpię.
4 mar 16:14
Aerodynamiczny: Na podstawie nie ma tw. cosinusów.
4 mar 16:18
robert: Mówicie o 31 zadaniu?
4 mar 16:19
Piotr 10: Tak. To szkoda, jest proste i na dodatek bardzo przydatne w zadaniach. Mozna wyliczyć bok AB (
trójkat prostokątny SAB), potem wyliczyc bok AC z tw kosinuów a następnie
4 mar 16:23
Aerodynamiczny: Na to wyglada.
4 mar 16:24
robert: Ja skorzystałem z kątów, kąt wpisany 45 stopni czyli kąt środkowy 90 i dalej z górki, bo
promień był podany. To chyba dobrze jest?
4 mar 16:25
Piotr 10: tak
4 mar 16:26