Dane jest równanie
cebulaczek26: Dane jest równanie (x+2)(x
2−5)=0. Wyznacz wszystkie niewymierne pierwiastki tego pierwiastka
x+2 = 0 ⇒ x = −2 → to nie jest liczba wymierna
x
2 − 5 = 0 ⇒ x = √5, x = − √5
Odp: − √5 oraz √5
tak?
3 mar 23:59
ICSP: zgubiłeś jedno nie .
4 mar 00:00
Ajtek:
A nie
4 mar 00:00
cebulaczek26:
4 mar 00:02
Ajtek:
+2 = 0 ⇒ x = −2 → to nie jest liczba
niewymierna
Cześć
ICSP 
.
4 mar 00:04
x: tak
4 mar 00:04
ICSP: Chodzi mi o drugą linijkę. −2 jest liczbą wymierną.
4 mar 00:04
cebulaczek26: haha
4 mar 00:05
cebulaczek26: wiem

dz
4 mar 00:06
Paulina:
haha ale to śmieszne ? Co to znaczy ''dz'' a może tak dziękuję można by powiedzieć za to, że
Panowie o tej porze nie śpią i pomagają !
4 mar 00:08
Piotr 10: Widzę
cebulaczek26 zdobyłeś o północy arkusz, który pisałeś dzis rano
4 mar 16:49
ICSP: i nie wiem co mu to dało
4 mar 16:50
robert: Spryciarz. Ja już od dawna siebie nie oszukuje
4 mar 16:51
Paulina:
I jakże to przykre, bo arkusz raczej łatwy, a ona musiała szukać rozwiązania na internecie.
Z takim podejściem matura Ci nie potrzebna. Ciekawe co zrobisz w maju ?
4 mar 16:51