matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz trygonometria
cebulaczek26:
sin
2
15* + sin
2
75* =
3 mar 23:28
Janek191:
= 1 bo sin 75
o
= sin ( 90 − 15)
o
= cos 15
o
3 mar 23:34
cebulaczek26:
Fakt, z jedynki trygonometrycznej, Dziękuje
3 mar 23:36