matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba r jest pierwiastkiem wielomianu W(x). Wyznacz pozostałe pierwiastki:
chochelka:
W(x)= 3x
3
−17x
2
+28x +a r=
2
3
3 mar 22:51
Janek191:
2
W(r) = W(
) = 0 − wyznacz a
3
3 mar 22:54
chochelka:
ok dz
3 mar 22:56