Dla jakich wartości parametru m równanie x^2+y^2-6x+4y+m=0 opisuje okrąg? Jakie
Wiola: Dla jakich wartości parametru m równanie x2+y2−6x+4y+m=0 opisuje okrąg? Jakie współrzedne
srodka i promien takiego okregu jest?
3 mar 22:39
bezendu:
Wstawiłaś dziś ponad 20 zadań, żadnego nie próbowałaś nawet zrobić tylko gotowce.
3 mar 22:41
Maslanek: Postać kanoniczna okręgu ^^
3 mar 22:42
Bizon:
x
2−6x+9−9+y
2+4y+4−4+m=0
(x−3)
2+(y+2)
2−13+m=0 ⇒ (x−3)
2+(y+2)
2=13−m ... i chyba jasne? −
3 mar 22:45
Wiola: Robiłam, ale chcialam zobaczyć jak wy robicie też, bo czasem sie gdzies myle, i prosze mnie tu
nie posadzac ze na gotowce czekam
3 mar 22:48