matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz √8^--2/3
Damian:
Oblicz √8
−
2
/
3
3 mar 22:07
Janek191:
1
1
(
√
8
)
−
2
3
= [ 8
1
2
]
−
2
3
= 8
−
1
3
=
=
8
1
3
2
3 mar 22:15
Jolanta:
1
a
−1
=
a
1
a
−n
=
a
n
3
√
a
=a
1/3
a
3/4
=
4
√
a
3
pomoze Ci to ?
3 mar 22:17