NiErÓwności
Kondrak: Witam ze względu ze jestem słaby z matmy a już niedługo koniec semestru.( klasa maturalna) wiec
proszę o pomoc. zdobyłem pytania na test co mam za 1 dzień, wiec przydało by się byście
pomogli jak dacie rade

1/
Rozwiąż nierówność oraz równania:
a. 3
2x > 2*3
x + 3
b. log
2 ( x
2 + 6x + 17 ) = 3
c. log
(x−2) 9 = 2
Napisałem tylko 1dno bo na ocenę 2 wystarczy to zrobić

z kolejnym zadaniem se poradzę

Dziękuje Pozdrawiam

jedno zadanie nie dało się napisać wiec zrobiłem zdjęcie.
http://obrazki.elektroda.net/3_1256737329.jpg
28 paź 14:42
Miś:
W zadaniu a. oznacz 3x = y, dostaniesz nierówność kwadratową, rozwiążesz ją obliczając deltę.
Otrzymasz dwa pierwiastki, y∊(−∞;y1) ∪ (y2; +∞). Zrób do tego miejsca, potem powiem co dalej.
28 paź 15:15
Zbronek: | | 1 | |
c)logx−2 9 = |
| =2 |
| | log9(x−2) | |
2*log
9(x−2)=1
log
9(x−2)
2=log
99
(x−2)
2=9
28 paź 15:33
Zbronek: a propos
jak zdobyłeś pytania na test co " masz za 1 dzień" ?
Agent Tomek nie śpi.
28 paź 15:43
Kondrak: w a delta do 23 a jak druga minusowa obliczyć nie pamiętam bo miałem do w 2giej klasie a teraz
jeszcze nie

za odpowiedz c dziękuje
28 paź 15:46
Kondrak: hehe jak zdobyłem

baba z matmy kserowala zadania a każde ksero ma wewnętrzna pamięć. wiec
wydrukowałem to co było ostatnio xerowane
28 paź 15:48
Kondrak: dzięki za pomoc
3 lis 18:33