matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
olencia :
Dany jest wielomian W(x)= x
4
+ x
2
+ax + b , x nalezy do R a=0 b=−2 a. dla wyznaczonych wartości a i b rozwiąż równania W(x+3) = 0 b. dla wyznaczonych wartości a i b rozwiąż równania W(x)= x
4
+ x
3
3 mar 19:52