matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakim wartości parametru m równanie x^2 - (m-4)x +m^2 - 7m +12=0 ma dwa róż
Wiola:
Dla jakim wartości parametru m równanie x
2
− (m−4)x +m
2
− 7m +12=0 ma dwa różne pierwiastki, których iloczyn jest równy połowie ich sumy?
3 mar 19:44
zawodus:
1. Δ>0
1
x
1
*x
2
=
(x
1
+x
2
)
2
3 mar 19:46