matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :)
patryk:
(Oblicz a oraz b wiedząc, że (2−4
√
3
)
2
= a+b
√
3
3 mar 19:35
M:
25 paź 06:04
Janek191:
( 2 − 4
√
3
)
2
= a + b
√
3
4 − 16 p)3} + 16*3 = a + b
√
3
52 − 16
√
3
= a + b
√
3
więc a = 52 b = − 16
25 paź 08:55