Rozwiążcie mi to :)
Łukasz: [( √3)−2 ] 3 =
28 paź 12:10
Bogdan:
√3 = 3? odpowiedz
28 paź 12:33
Łukasz: hmm nie sorki ale nie bardzo wiem co masz na myśli . Mnie nurtuje ta ujemna potęga , nie wiem
co z nią zrobic . Jak liczę wychodzi mi liczba ujemna niewymierna .
28 paź 12:37
Bogdan:
przykład: √5 = 51/2, √3 = 3? co trzeba wpisać w miejsce znaku ?
28 paź 12:51
Bogdan:
Wzór: (an)m = an*m
28 paź 12:52
Łukasz: hehe no 1/2 , kurcze zapomnialem o tym , dzięki
28 paź 12:53
Bogdan:
podaj końcowy wynik
28 paź 12:55
28 paź 12:59
Bogdan:
| | 1 | | 1 | |
Jest dobrze, [(31/2)−2]3 = 3−3 = |
| = |
| |
| | 33 | | 27 | |
28 paź 13:03