oblicz
alicja: pole kwadratu wpisanego w okrąg o promieniu 5 jest równy ...
3 mar 17:12
bezendu:

średnia =10
a
√2=10
a=...
3 mar 17:13
J: Zrób sobie rysynek i zobaczysz zależność boku kwadratu a od promienia okręgu r
3 mar 17:14
J: Już nie rób
3 mar 17:14
ola: czyli ile ?
3 mar 17:14
J: 2r = d, gdzie d to przekątna kwadratu o boku a. Wylicz a.
3 mar 17:18
Ajtek:
A po co liczyć dł. boku kwadratu

Przecież P=0,5d
2
3 mar 17:25
J: W sumie tak
3 mar 17:31
Ajtek:
A tak w ogóle to cześć
bezendu 
.
3 mar 17:32