Wektory!
Dysmatematyk: O dwóch niezerowych wektorach u→ i v→ wiadomo ,że |u+v|=|u+v| oraz |v|=2|u|.
Czy może zachodzić równość u→=−1/2 v→?
Proszę o pomoc i wytłumaczenie co i dlaczego.
3 mar 15:59
PW: |u+v|=|u+v| − popraw.
3 mar 16:04
Janek191:
Tak
→ →
v = − 2 u / : ( −2)
→ →
u = −12 v
3 mar 16:14
Janek191:
dysmatematyk ? − co to za dziwadło ? Matematyk Dyzma ?
3 mar 16:19
Dysmatematyk: |u+w| =|u|+|w|
3 mar 16:54
Dysmatematyk: Tylko że w odpowiedziach jest nie.
3 mar 16:55
Janek191:
Ale na początku było napisane : I u + v I = I u + v I co zinterpretowałem jako
I u + v I = I v + u I
3 mar 17:12